Schakel Tweestapsauthenticatie (2FA) in!

Het is vanaf nu mogelijk om je Plate-account te beveiligen met Tweestapsauthenticatie (2FA). Dit betekent dat je bij het inloggen een extra code moet invullen om daadwerkelijk ingelogd te worden. Als de code niet klopt, word je niet ingelogd. De code wordt gegenereerd door een app op je telefoon, dit is een zogenaamde 'One Time Password' (OTP).

Dit is een extra beveiligingslaag voor je account, want als je wachtwoord ooit bekend wordt bij een kwaadwillende, kan deze alsnog niet inloggen in je account.

Je kunt Tweestapsauthenticatie aanzetten door in het Plate Dashboard naar de gebruikersinstellingen te gaan, en onder het tabje 'Security' op 'Tweestapsauthenticatie inschakelen' te klikken.

Je downloadt de Google Authenticator of Lastpass Authenticator app om de OTP's te genereren. De barcode die je te zien krijgt bij het inschakelen van 2FA kun je scannen met deze app, waarna deze OTP's genereert. Vanaf nu kun je bij het inloggen deze OTP invullen bij de tweede stap, en je account is ineens een stuk veiliger!

De Lastpass en Google Authenticator apps. Er zijn ook andere OTP apps mogelijk.

Wij raden zeer sterk aan om deze extra beveiligingslaag toe te voegen aan je account. Vooral als je meerdere websites onder je account hebt hangen, is het een goed idee om 2FA aan te zetten.

1 x per maand tips voor de ontwikkeling van je websites met Plate ontvangen?

Kobus Post Chef de Code

Weten wat Plate voor jou kan betekenen?

Blijf op de hoogte van nieuwe updates en features via onze nieuwsbrief